[divider]
Home » СШ "Вук Караџић" » Ученици СШ „Вук Караџић“ у Новом Саду

Ученици СШ „Вук Караџић“ у Новом Саду

На иницијативу и организацију члана општинског већа Небојше Обркнежева, задуженог за образовање и свесрдну подршку Општине Сечањ, пре свега председника Небојше Мељанца,свим ученицима првих разреда је омогућен одлазак у Нови Сад, како би посетили најзначајније институције: Скупштину Аутономне покрајине Војводине, Матицу српску и Архив Војводине.

Посебну захвалност,за гостопримство и да се осећамо сви више него пријатно, дугујемо потпредседнику Скупштине АП Војводине Немањи Завишићу, директору Архива Небојши Кузмановићу, помоћнику покрајинског секретара за регионални развој Огњену Карановићу и генералном секретару Матице српске Милану Мицићу.

Током посете ученици  и наставници су имали стручно вођење, прилику да упознају ресусрсе институција које смо посетили, а самим тим да реализујемо  постављене  циљеве и исходе учења као што су   афирмисање и прихватање вредности хуманистичког образовања и васпитања ученика; развијање личног, националног и културног идентитета, традицији и култури српског народа и других народа и етничких заједница. ; развијају лични и национални идентитет и осећање припадности држави Србији; формирају вредносне ставове којима се чува национална и светска културна баштина.

Школску библиотеку смо обогатили значајним насловима које је даровала Матица српска и  Архив Војводине.

Данашњи дан је донео осмехе на лицима наших ученика, осећај задовољста, прегршт новог знања  и дан који ћемо сви памтити као посебан.