[divider]
Home » СШ "Вук Караџић" » Недеља сећања и заједништва у школама

Недеља сећања и заједништва у школама

Током претходне недеље организовали смо у школи низ активности које су биле усмерене на неговање културе сећања, развој и промоцију хуманости, емпатије, толеранције и поштовања.

Подсетимо, Министарство просвете је позвало школе  да на овај начин активно искажемо изразе поштовања према трагично настрадалима пре годину  дана у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, у Дубони, у Малом Орашју  и седам месеци у Нишкој Бањи.

Ученици и запослени су током недеље заједништва активно учествовали у уређењу школског простора, али и самог центра Сечња, осликавању ормара у холу школе и школског зида по избору. Одржане су спортске игре под слоганом “Игре без граница-играј фер”, а у холу школе постављена је изложба “Твоја снага је у поштовању, не у насиљу” као и кутија за хуманитарну помоћ девојчици из Конака Анђели Лакатуш. У сарадњи са Црвеним крстом скупљали смо гардеробу за угрожену децу наше општине. Последњег дана ове недеље посетили смо херцеговачку кућу “Ерцеговина” у којој је одржан “Завичајни дан” где смо имали прилику да се упознамо са традицијом народа који живе на територији наше општине.