[divider]
Home » СШ "Вук Караџић" » Дан школе прошао у знаку знања и спорта

Дан школе прошао у знаку знања и спорта

Ученици наше Средње школе 8. новембра нису имали наставу, већ су поводом дана школе организовани квиз знања и низ спортских активности. Дан је отворен квизом у ком је учествовало 10 екипа. Свако одељење одабрало је своје представнике. Након жреба одлучено је којим ће се редом сусретати у полуфиналу. Након три полуфинала, у финалу су се сусрели тимови IV4, II 4 и IV 2.

Најуспешнији су били представници одељења IV4 Алекса Краљ, Лука Гаћиновић и Бранислав Комар. Питања су била тако конципирана да сви ученици на њих могу да одговоре јер су обухватала општу културу. Најзаслужнији за реализацију квиза су директорка Зорица Новаковић и професор математике Владан Јокановић. О регуларности је водила рачуна комисија коју су чинили професори: Бранка Субић, Весна Банчов и Мирјана Чутурило Милошевски.
Након квиза одржан је крос. Они који су за најкраћи рок стигли до циља добили су чоколаду:
Прва трка – Новаков Ангелина, Карановић Милена
Друга трка – Краљ Ана, Тот Крстина
Трећа трка – Дежин Кристина, Шљукић Ања
Четврта трка – Глушац Анђела, Чиријак Кристина
Пета трка – Дежин Милорад, Бабић Обрад
Шеста трка – Бугарски Стева, Мијат Павле
Седма трка – Шаренац Урош, Орц Илија
Осма трка – Бабић Божидар, Милошевић Душан
Одбојкашка утакмица била је неизвесна. Комбинована екипа 1. и 2. разреда на крају је победила састав који су чинили ученици 3. и 4. разреда.
Ученице I4 надиграле су у баскету годину дана старије противнице док је редослед мушких екипа у овој дисциплини следећи:

  1. IV4
  2. III4
  3. II4

У холу су за то време ученици показали умеће у стоном тенису. Јован Грмуша био је најуспешнији, а за њим следе Павле Мијат,Тот Душан и Вујковић Петар.
Фудбалски турнир због временских услова није одигран до краја, али је испланирано да се преостале утакмице у што скоријем периоду одрже и да добијемо победника и у овом спорту.